Skip to main content

Nieuws


TitelDatum
Hoe luiden de klokken binnen jouw organisatie?

De klokken luiden al eeuwenoud met een reden. Als oproep om samen te komen, als signaal van vreugde, verdriet, dreiging en bemoediging, luid en duidelijk hoorbaar voor iedereen in de omgeving. Het luiden van de kerkklokken gebeurt nooit zomaar, het heeft altijd een reden.

5 juni 2024
Veerkrachtige organisatie

Hoe veerkrachtig is jouw organisatie?

24 mei 2024
Stress is besmettelijk….

Stress is besmettelijk…

7 mei 2024
Pesten… Bij ons wordt er niet gepest!

Pesten… Bij ons wordt er niet gepest!

 

1 mei 2024
MTO Hot or Not?

Jaarlijks een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) doen…
DO ✔ DON’T ❌

16 april 2024
Stress en Burnout – Podcast Tip

Stress en Burnout… de cijfers liegen er niet om.

2 april 2024
Opzij, opzij, opzij!

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast, we moeten rennen, vliegen, duiken, vallen opstaan en weer doorgaan, we kunnen nu niet langer, we kunnen nu niet langer blijven staan…🎶

19 maart 2024
Rauwe Rouw

Als je grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt…

28 februari 2024
Team Aandacht wenst jou een mooi 2024

23 december 2023
Interview OV IJmond
Interview OV IJmond

Een aantal weken geleden werd Renske Splinter geïnterviewd door Brigitte Schiering & OV IJmond over Aandacht arbo – hr – coaching en onze mooie ‘werkende’ regio. Een leuk gesprek en nog veel kansen!

17 maart 2023
Aandacht in een nieuw jasje!

Het is je wellicht al opgevallen, aandacht arbo – hr – coaching heeft een nieuwe huisstijl en daar hoort ook een nieuwe website bij!

28 februari 2023
Welkom op onze nieuwe websites
Welkom op onze nieuwe websites

Wij zijn trots om onze nieuwe websites aan jullie te laten zien! Met veel passie, liefde en inzet hebben wij onze websites in onze ogen aanzienlijk verbeterd.

4 februari 2023
Gelukkig nieuwjaar!
Gelukkig nieuwjaar!

Namens het gehele team van Aandacht wensen wij jullie allemaal een fijn, succesvol en gelukkig 2023!

1 januari 2023
Week van de werkstress
Week van de werkstress

We zien landelijk en dagelijks in de praktijk dat mensen struggelen met balans en veerkracht. Eén op de zeven werkende in Nederland heeft last van burn-out klachten. Reken dat maar uit…
Werk en privé zijn verweven met elkaar en zeker door de pandemie niet meer los van elkaar te benaderen. Wanneer we de werkstress cijfers landelijk en in onze dagelijkse praktijk zien, is er nog veel winst te behalen in bewustwording en eigenaarschap op het gebied van draagkracht >< draaglast.

22 november 2022
Nieuwsbrief Q1 2022

Tarieven van onze dienstverlening worden niet verhoogd

Aan het eind van ieder kalenderjaar wordt er onderzocht aan de hand van diverse factoren, of wij de tarieven van onze dienstverlening moeten verhogen, of kunnen verlagen. Omdat het rondom inzetbaarheid een turbulente tijd is en wij het graag net even anders doen dan de rest, hebben wij besloten om onze tarieven dit jaar gelijk te houden. Zo zijn jouw eerste verzuimkosten dit jaar al bespaard.

3 februari 2022
Nieuwsbrief Q4 2021
Nieuwsbrief Q4 2021

De gedifferentieerde premie voor de Werkhervattingskas 2022 stijgt

Binnenkort is het weer zover. De belastingdienst stuurt in november en december weer de brieven met de gedifferentieerde premiepercentages Werkhervattingskas toe. Ten opzichte van vorig jaar zijn de percentages flink gestegen. Dit is duidelijk geworden uit een publicatie van de Staatscourant op 1 september 2021. Hier vindt je ook alvast de gemiddelde premies voor jouw sector!

22 oktober 2021
Blog – Inzetbaarheidskunde en het goede gesprek
Blog – Inzetbaarheidskunde en het goede gesprek

Door de snel ontwikkelende wereld is het blijven ontwikkelen van kennis, kunde en karakter steeds belangrijker geworden. ‘Duurzame inzetbaarheid’ wordt het vaak genoemd, ofwel inzetbaarheidskunde.

20 augustus 2021
Blog – Op een plezierige manier je werkvermogen volledig benutten
Blog – Op een plezierige manier je werkvermogen volledig benutten

In de vorige blog schreven wij, dat je van jouw werknemers mag verwachten, dat zij eigen regie nemen wanneer er sprake is van veranderde inzetbaarheid. Maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? In deze Visual zie je de route die werknemer en werkgever kunnen bewandelen, om op een plezierige manier het (resterende) werkvermogen te benutten.

6 augustus 2021
Blog – Veranderde inzetbaarheid
Blog – Veranderde inzetbaarheid

Als mens zijn we altijd op zoek naar de ideale balans. Maar doordat het leven altijd in beweging is, lukt écht helemaal in balans zijn niet helemaal. Soms gebeurt er iets waardoor je meer uit balans raakt dan normaal en kost het meer energie en tijd om weer in balans te komen. Je krijgt bijvoorbeeld onverwachts mantelzorg taken, of krijgt financiële zorgen. Het gevolg hiervan kan zijn dat je veranderd inzetbaar raakt.

23 juli 2021
Aandacht voor Veerkracht
Aandacht voor Veerkracht

Boost de veerkracht van je werknemers door een online sessie!

Heeft jouw werknemer ook zoveel ballen hoog te houden?

22 januari 2021
Aandacht voor verandering bij Aandacht Groep
Aandacht voor verandering bij Aandacht Groep

Mijn dochter en ik delen dezelfde passie voor ons vak, wij hebben jaren samengewerkt en gespard over de Aandacht Groep en vakinhoudelijk over haar loopbaan als HR-Professional en coach. Van de zomer kregen onze gesprekken een verrassende wending.

15 januari 2021
Meld ik mijn werknemer ziek bij thuisquarantaine?
Meld ik mijn werknemer ziek bij thuisquarantaine?

Onze casemanagers ervaren dat er onduidelijkheid bestaat over het feit, of een werknemer ziekgemeld moet worden wanneer de werknemer het vermoeden heeft dat hij/zij besmet is met het Coronavirus. In dit bericht vindt u informatie die u helpt bij het nemen van het besluit, of een werknemer ziek gemeld dient te worden.

25 september 2020
Hoe houd je je bedrijf optimaal jobfit met werkgeluk?

‘Organiseer dagelijks energiebrengers, dan raak je niet BURN-OUT’

Liefst 70 procent van verzuimmeldingen heeft geen medische oorzaak. Een ziek familielid, financiële problemen of botsende karakters op de arbeidsvloer kunnen voor mensen ook redenen zijn om niet meer op het werk te verschijnen. De IJmondiaan zocht daarom uit: Hoe houd je je bedrijf jobfit met een hoog gehalte werkgeluk?

14 mei 2019
Arbowet en Arbobeleid in de praktijk

De arbeidsomstandighedenwet, ook wel Arbowet genoemd is per 1 juli 2017 aangepast en bestaat uit een groot (46) aantal artikelen. Uw Arbobeleid moet per 1 juli 2018 gebaseerd zijn op deze nieuwe Arbowet.

Wij (Aandacht Arbo) zijn begonnen om via de column en 2 mails u te informeren wat er in grote lijnen op u af komt. De grote reden van deze wetsverandering is dat u samen met uw werknemers een grotere betrokkenheid moet organiseren betreft preventie, veilig werken en duurzame inzetbaarheid.

14 juli 2017
Inzetbaarheidsbeleid als onderdeel van het werkproces!

De wijze waarop je de inzetbaarheid van werknemers organiseert moet een logisch onderdeel van het werkproces zijn en niet iets wat erbij komt.

Veel leidinggevenden spreken over verzuim als een lastig probleem waarbij de ondersteuning van HR nodig is. HR is dan de deskundige die procedures en interventies gaat bedenken om ‘het verzuimprobleem’ op te lossen. In dit krachtenveld schuilt het gevaar dat er te weinig appél gedaan wordt op de zelfregie van de werknemer.

23 december 2016
Het werkvermogen van uw werknemers 100% benutten!!

Het werkvermogen van uw werknemers 100% benutten!!

Dit is ons doel in de samenwerking met u.
Dat uw werknemers met plezier kunnen presteren en naar vermogen zich maximaal inzetten.

  • Hoe werkt dat in de dagelijkse praktijk?
    U wilt dat het werk in uw organisatie voor uw klanten, afnemers verricht wordt.
    U heeft, oneerbiedig gezegd, hersenen en handjes nodig. En omdat aan deze handjes en hersenen mensen (geen robots/machines) zitten die dat uitvoeren wordt het al iets complexer. (U bent zelf immers ook mens).
  • Daarnaast zijn er wetten, een cao, certificering en andere arbeidsvoorwaarden waar u zich als werkgever aan dient te houden.
    Het lijkt/leek of de werknemer zich niet blijvend hoeft te ontwikkelen om JobFit te blijven.
    En dan kan/kon de bal maar naar u als werkgever blijven rollen.
2 augustus 2016
× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday