Skip to main content

Met aandacht en nieuwsgierigheid heb je GOUD in handen


Het is mens-eigen om elkaar te beoordelen en ook te veroordelen. Oordelen doen we de hele dag, in ieder geval in ons hoofd. In het gesprek met jezelf zeg maar.


Hoe beoordelen en veroordelen wij elkaar als samenwerkende mensen? Als ik jou bij voorbaat stom vind, kun jij in mijn ogen maar weinig goeds doen. Jij weet niet, dat ik zo naar je kijk, maar je loopt wel tegen mijn (innerlijke) muur van oordelen en veroordelen aan.

Die onzichtbare muur bouw ik zelf door jou, in mijn hoofd, te beoordelen en te veroordelen. Het gevolg van mijn muur, in onze samenwerking, is schuring, een negatieve spiraal van verzuring, verzet en verzuim.

Het goede nieuws is: door te kiezen voor de Pet van Nieuwsgierigheid heb je ontzettend veel invloed op een positieve samenwerking. Dit zit in jouw en mijn cirkel van invloed en is echt een bewuste keuze. Het gaat niet vanzelf en soms zit je in omstandigheden waarin het echt hard werken is om de Pet van Nieuwsgierigheid op te  blijven) zetten.

Zodra ik mijn Pet van nieuwsgierigheid op zet, is er in mij (hoofd) ruimte dat ik jouw goede intenties kan zien. Jij krijgt daardoor de ruimte van mij (de onzichtbare muur is weg) om jouw goede intenties te laten zien. Het gevolg is een lerende, positieve en opbouwende samenwerking. We oordelen allemaal en voordat je het weet handel je
ernaar met alle gevolgen. Mag ik je uitdagen, zodra je merkt dat je (ver)oordeelt, om jouw Pet van Nieuwsgierigheid op te zetten? Met aandacht en nieuwsgierigheid heb je GOUD in handen!

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday