Skip to main content

Casemanager en Inzetbaarheidscoach


Wanneer een werknemer ziek wordt, kan het verzuimproces complex en overweldigend zijn. Hier komen wij als casemanager en inzetbaarheidscoach in beeld. Wij bieden begeleiding en ondersteuning aan de (zieke) werknemer en werkgever om hen te helpen bij het doorlopen van de juiste stappen en procedures.


Samen met werknemer en werkgever wordt altijd afgestemd op de individuele problemen en behoeften van de werknemer, binnen de mogelijkheden op het werk of zelfs daarbuiten. Om een verantwoorde en vlotte terugkeer naar het werk te bevorderen, want daar wordt uiteindelijk iedereen weer blij van (win-win). Vanuit deze bedoeling werkt Aandacht!

In de rol van projectleider zijn wij een essentiële (wettelijke) schakel tussen werknemers, werkgevers, bedrijfsartsen en andere betrokken partijen tijdens ziekteverzuim en veranderde inzetbaarheid van werknemers.

De casemanager en inzetbaarheidscoach fungeert als vertrouwenspersoon voor werknemers met veranderde inzetbaarheid waardoor ze zich gehoord en gesteund voelen.

Voor werkgevers is de casemanager en inzetbaarheidscoach een waardevolle sparringpartner bij het minimaliseren van verzuimkosten en het optimaliseren van de inzetbaarheid van het personeel. Wij geven gevraagd en ongevraagd adviezen over (preventieve) maatregelen om arbeidsverzuim en veranderende inzetbaarheid te voorkomen. 

De toegevoegde waarde van de casemanager en inzetbaarheidscoach komt niet alleen voort uit diepgaande kennis van wet- en regelgeving van arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Maar komt ook voort uit de kennis en wijsheid over de menselijke gedragingen en aspecten, vanuit het individu binnen de context van de organisatie. Als casemanager en inzetbaarheidscoach is het een belangrijke voorwaarde om vanuit nieuwsgierigheid een onafhankelijke en neutrale positie te houden tussen werkgever en werknemer.

Dat kan als de casemanager en inzetbaarheidscoach zelf voor het win-win principe gaat!

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday